U bent hier

Over deze website

Over deze website

Welkom op dit platform dat is opgericht om u te informeren over maritiem cultureel erfgoed beheer en onderzoek, maar ook om daarover met elkaar in gesprek te gaan uit te wisselen. We nodigen u uit om uw kennis over maritiem erfgoed en ervaringen hier te delen.


Welke type content kunt u plaatsen op dit platform Maritiem Erfgoed?

Agenda               

Middels agenda kunt u bijeenkomsten, symposia, exposities en andere evenementen delen op het platform.

(Achtergrond)artikel en film

Een artikel is een contenttype bedoeld om informatie te delen, een specifiek onderwerp, niet zijnde nieuws of agenda. Voor een juiste zichtbaarheid op de verzamelpagina "Artikelen" de volgende praktische informatie. Binnen dit platform is een "Artikel" zowel een contenttype (technisch) als een "menu item" (onderwerp). Het webpaginatype "Artikel" kan worden gebruikt voor de volgende twee items:

  1. (Achtergrond)artikel
  2. Films

Om jouw (achtergrond)artikel zichtbaar te maken op de verzamelpagina "Artikelen"; geef je jouw artikel (onderaan de inhoudelijke tekst) altijd een tag "Artikel". Om een "Film" zichtbaar te maken op de verzamelpagina "Films" geef je jouw artikelpagina altijd de tag: "Films".

Blog

Heeft u een leuk onderwerp waar u regelmatig over wilt schrijven? Dan kan dat via de blog. Iedere gebruiker heeft de mogelijkheid een persoonlijke blog te starten. Dit is op te starten via de persoonlijke pagina.

Forumonderwerp

Via forumonderwerp kunt u een vraag stellen of een nieuwe discussie starten. Uiteraard dient het onderwerp gerelateerd te zijn aan maritiem erfgoed.

Kaartpagina

Een kaartpagina wordt aangemaakt als u via een kaart informatie wilt delen.

Nieuws

Door middel van nieuws kunt u een nieuwsbericht delen op het platform. Eventueel met verwijzing naar externe nieuwskanalen of website.

Een groep starten

Ten slotte is het ook mogelijk zelf een groep te starten, bijvoorbeeld over een bepaald thema of rond een project. Dan kunt u de informatie over/van deze groep of project bundelen of samenwerken met anderen. Er zijn drie soorten groepen:

  • Open: voor iedereen zichtbaar, iedereen kan bijdragen
  • Besloten: voor iedereen zichtbaar, alleen groepsleden kunnen bijdragen
  • Afgeschermd: inhoud alleen zichtbaar voor de groepsleden, alleen leden kunnen bijdragen

Het doel van de groep bepaalt uiteraard de keuze. Plaatst u een update in een open of besloten groep, dan wordt deze ook automatisch toegevoegd aan de updates op de homepage van deze site.


Vragen over dit platform?

Maritiem erfgoed gerelateerde vragen kunt u plaatsen op ons forum. Voor vragen over dit platform kunt u kijken bij de veelgestelde vragen en u kunt contact opnemen met de community manager van het platform. Ga naar Contact>

Spelregels

Het staat eenieder vrij aan dit platform bij te dragen, mits de bijdrage gerelateerd is aan maritiem erfgoed. Ook mag u geen aanstootgevende taal gebruiken, niemand beledigen en ook geen commercieel oogmerk hebben. Het webteam van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed houdt in de gaten of de regels worden nageleefd en neemt de vrijheid indien nodig berichten te verwijderen.