U bent hier

Symposium 'Vrijwilligers in de onderwaterarcheologie'

donderdag 17 november 2016 - 13:59

Eerste editie 2015 symposium ‘Vrijwilligers in de onderwaterarcheologie ‘

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert op vrijdag 18 november de tweede editie van het symposium ‘Vrijwilligers in de onderwaterarcheologie ‘.

Het symposium van 2015 was gericht op het creëren van een (nieuw) gezamenlijk beeld van de samenwerking tussen alle betrokken groepen: van vrijwilligers, archeologische bedrijven en lokale overheden tot toezichthouders en beheerders. We concludeerden toen dat het goed is om met elkaar in gesprek te zijn en dat er veel concrete ideeën en acties waren om met elkaar aan te werken. Ook hebben we elkaar aangezet tot meedenken, meepraten en meedoen om samen actief te werken aan een betere toekomst voor ons maritiem erfgoed.

Verder in 2016

Waar staan we nu? Wat hebben we al van elkaar geleerd en wat valt er nog meer te ontdekken? Dit jaar gaan we een stap verder en kijken we naar de concrete resultaten en initiatieven van het afgelopen jaar en nemen we elkaar mee in een verdieping en uitwisseling van onze kennis. Daarnaast is er dit jaar ook veel ruimte voor verhalen uit de praktijk, niet alleen van de pilots, maar ook van andere duikverenigingen. We hopen aan het eind van de dag met elkaar een nieuwe toekomstvisie te kunnen presenteren, waar we de komende jaren aan gaan werken.

Meer informatie

Reacties