U bent hier

Blog van Redactie

Afbeelding van Redactie

Blogger

Redactie
  • Gestart op 18 november 2016
  • Aantal berichten: 48
  • Aantal reacties: 0

Pagina's

De voorbereiding

Ingediend op 20 december 2016 - Aantal commentaren: 0
Lees verder

Het vergaan van de Batavia is voor Nederland én Australië een bijzonder verhaal uit ons gedeeld verleden. Martijn Manders was deze maand op Beacon Island samen met andere onderzoekers uit Australië en Nederland in het kader van het Roaring ‘40s project. Ze gingen op zoek naar de opvarenden van de Batavia, die hier zijn overleden en begraven.

Ingediend op 09 december 2016 - Aantal commentaren: 0
Lees verder

Van 28 november tot 2 december 2016 heeft voor de zesde keer het Internationaler Kongreß für Unterwasserarchäologie (IKUWA) plaatsgevonden.

Ingediend op 09 december 2016 - Aantal commentaren: 0
Lees verder

Het wrak van de Batavia in de Shipwreck Galleries van het Western Maritime Museum

Liesbeth Smits van de Universiteit van Amsterdam en partner in het Roaring 40s project vertelt over haar onderzoek aan de skeletresten van Beacon Island.

In de tentoonstelling ‘Travellers and Traders in the Indian Ocean World’ komt veel Nederlandse geschiedenis aan bod. De deelnemers van IKUWA 6 konden een tour krijgen van een van de makers Corioli Souter.

Graeme Henderson vertelt over de zoektocht naar het VOC schip de Fortuyn.

Hugh Edwards verteld over de Zeewijk en de Aagtekerken. Zouden deze op dezelfde plek liggen?

het Western Maritime Museum, dat de host was van het IKUWA symposium, vanaf het strand gezien.

Het is alweer even geleden dat er een update was over het Pinasproject. Ondanks de relatieve stilte hebben de studenten van de Hogeschool Leeuwarden niet stil gezeten. Op dit moment wordt nog gewerkt aan de laatste details van het digitale model dat de opbouw van een 17e -eeuws  pinas schip laat zien. Deze zal geplaatst worden op het maritieme platform welke begin november voor iedereen beschikbaar is.

Ingediend op 17 oktober 2016 - Aantal commentaren: 0
Lees verder

Op woensdag werd de Burgzand Noord 8 geïnspecteerd. Na het eerste onderzoek in 1998, zijn er in 2002 ook proefsleuven gegraven. In 2003 is dit wrak afgedekt met steigergaas netten en in 2005 heeft de laatste duikinspectie plaatsgevonden. Bij het gravende onderzoek is onder andere een bronzen luidklok uit 1658 geborgen, vervaardigd door Fransiscus Hemony uit Amsterdam. Daarnaast zijn ook allerlei gebruiksvoorwerpen van officieren en ambachtslieden aangetroffen.

Ingediend op 27 juli 2016 - Aantal commentaren: 0
Lees verder

Pagina's