U bent hier

Blog van Marjolein Boersma

Afbeelding van Marjolein Boersma

Blogger

Marjolein Boersma
RCE
  • Gestart op 30 april 2019
  • Aantal berichten: 3
  • Aantal reacties: 0

Sinds 2015 organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) jaarlijks een bijeenkomst voor en over vrijwilligers in de onderwaterarcheologie. Dit jaar staat in het teken van participatie: hoe kunnen we samenwerken aan een goede zorg voor ons archeologisch erfgoed? De bijeenkomst zal plaatsvinden op zaterdag 30 november in het RCE-gebouw op Smallepad 5 te Amersfoort.

 

Ingediend op 04 november 2019 - Aantal commentaren: 0
Lees verder

Blog geschreven door studentes Kirsten Pollé en Noortje van Os:

Vanaf 19 tot en met 30 augustus is er waarderend onderzoek naar een wrak in de buurt van Stavoren op het IJsselmeer: de Stavoren 18. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert dit project in de vorm van een fieldschool en samen met studenten wordt het schip onderzocht.

Ingediend op 29 augustus 2019 - Aantal commentaren: 0
Lees verder

In de Erfgoedbalans 2017 heeft de minister van OCW geconstateerd dat het vraagstuk van natuurlijke erosie onder water om aandacht vraagt. Er gaat waardevol erfgoed verloren doordat het ‘’verstoorder betaalt-principe’’ hier niet toepasbaar is. Het kabinet investeert daarom in monitoring, waardering en bescherming van deze vindplaatsen. Hiervoor is een nieuw Programma Maritiem Erfgoed Nederland opgestart (2018).

Veldwerkcampagnes 2019

Ingediend op 03 juni 2019 - Aantal commentaren: 0
Lees verder